Ana Sayfa   |   Hakkımızda   |   Ürünler   |   Referanslar   |   İnsan Kaynakları   |   İletişim
 
 
 

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar :
http://www.yalitim.com/images/spacer.gif1 - Toprak altı dış duvarlara yapılan uygulamalarda amaç su yalıtım katmanını koruyarak ısı yalıtımı sağlamak olduğundan, uygulama aşamasında su yalıtım membranın zarar görmesi engellenmelidir.
http://www.yalitim.com/images/spacer.gif
2 - Isı yalıtım katmanının kalınlığı; toprak altı dış duvara sahip hacmin kullanma amacına bağlı olarak TS 825 standardında verilen esaslara göre belirlenmelidir.

http://www.yalitim.com/images/spacer.gif3 - Kullanılacak ısı yalıtım levhaları bini profilli olmalıdır.

4 - Isı yalıtım levhaları toprak altı dış duvarı üzerine şaşırtmalı olarak ek yerlerinde derz oluşmayacak şekilde yerleştirilmelidir.
http://www.yalitim.com/images/spacer.gif
5 - Isı yalıtım malzemeleri duvar üzerine solvent içermeyen soğuk bitümlü yapıştırıcılarla noktasal yapıştırılmalı ve yapıştırma işleminden kısa süre sonra toprak dolgu yapılmalıdır. Toprak dolgu kademeli olarak sıkıştırılmalıdır.
http://www.yalitim.com/images/spacer.gif
6 - Yalıtım levhaları iki yüzü kendinden yapışkanlı bitümlü örtülerle de toprak altı dış duvara uygulanabilir.
http://www.yalitim.com/images/spacer.gif
7 - Su basman seviyesinde ısı yalıtımının bittiği seviyede, su yalıtım sisteminin arkasına su almayı ve levhaların ayrılmasını engelleyici bitiş detayı uygulanmalıdır.

http://www.yalitim.com/images/spacer.gif8 - Drenaj sisteminin pozitif su basıncını engelleyecek şekilde tesis edilmesi gerekir.

9 - Dolgu zeminin sıkıştırılması esnasında yalıtım levhalarının kaymasını önlemelidir. Bu amaçla yalıtım levhaları sağlam ve sabit bir düzlem üzerine oturtulmalıdır.

10 - Su yalıtım membranları üzerine yapılan ısı yalıtım uygulamalarında su yalıtım örtüsünün delinmemesi önemlidir. Dolayısıyla ısı yalıtımı katmanları su yalıtım membranları üzerine dübel kullanılarak uygulanmamalıdır.
http://www.yalitim.com/images/spacer.gif

http://www.yalitim.com/images/spacer.gifDÖŞEMELERDE  ISI YALITIMI :
Zemine oturan döşemelerin, zeminle sürekli ilişki içinde olmaları nedeni ile, kapilariteyle su emmeleri kaçınılmazdır. Su ve nem emme kolayca yatay, eğik ve düşey olarak binaya yürür. Ayrıca soğuk bölgelerde, binanın iç sıcaklığı ile zemin sıcaklığı arasındaki farkın büyük olması durumunda, zemin üzerine oturan döşemelerde ısı yalıtımı yapılması gerekir. Zemin kat döşemelerindeki ısı kayıplarını azaltmak için kullanılan ısı yalıtım detaylarının çözümlenmesi, yapı kabuğunun diğer bölümlerinde uygulanan ısı yalıtım detaylarından farklılık arz etmektedir. Bunun başlıca nedeni, zemine oldukça yakın ya da doğrudan ilişkili olmasından kaynaklanmaktadır. Döşemelerin altından yapılan ısı yalıtımı genellikle döşeme elemanı boyunca yatay olarak uzanır. Burada kullanılacak yalıtım malzemesi yüksek nem direncine sahip, basınca dayanıklı ve sert bir tabaka olmalıdır.  Eğer nem geçirmeyen tabakanın altında yer alıyorsa, zemin ya da dolgunun zararlı olabilecek etkilerinden korunmalıdır. Bu uygulamada beton döşemeler yerinde yalıtılırlar ve iki yolla taşınırlar. Bunlar;
A - Zemin ya da dolguya oturtulurlar,
B - Çevre duvarlar vasıtası ile taşınırlar. 


                   

1 - Nem geçirmez tabaka beton zeminin altında veya üstünde olabilir. Eğer betonun altında ise ısı yalıtımının altında veya üstünde de olabilir. Zeminin yüksek miktarda sülfata sahip olduğu alanlarda, nem geçirmez tabaka betonun üstünde ise, betonun zemindeki bileşenlerden etkilenmemesi için ek bir ayırıcı tabakaya ihtiyaç vardır. Bu grup uygulamada oluşabilecek sorunlar;
http://www.yalitim.com/images/spacer.gif2 - Yapısal sağlamlığın ve ısıl performansın azalması,
3 - Yapım sırasındaki zararlar,
4 - Isı köprülerindeki olası yoğuşma,
5 - Döşemedeki nemin zararı ve
6 - Tesisatlardaki olası sorunlardır.
http://www.yalitim.com/images/spacer.gifhttp://www.yalitim.com/images/spacer.gif
Taşıyıcının üstünden yalıtılan zemin kat döşemelerindeki yalıtım uygulamaları, zemin döşemesi prekast kiriş ve blok döşemeler ile yerinde dökülen döşemelerde kullanılır. Isı yalıtım malzemesi sert ve üzerindeki yüke uygun olmalıdır. Yalıtım elemanı ahşap esaslı döşeme kaplaması veya şap altında yer alabilir. Bu tür uygulama yalıtılmış ahşap döşeme sistemleri için de uygundur. Bu grup uygulamada oluşabilecek sorunlar;
http://www.yalitim.com/images/spacer.gif1 - Uygulamadaki hatalar ve yapım sırasındaki zararlar,
http://www.yalitim.com/images/spacer.gif2 - Nemden oluşan zararlar,
http://www.yalitim.com/images/spacer.gif3 - Isı köprülerindeki yoğuşma ve
http://www.yalitim.com/images/spacer.gif4 - Tesisattaki olası sorunlardır.
http://www.yalitim.com/images/spacer.gifKenarından yalıtılan zemin kat döşemesi uygulamasında, ısı yalıtım tabakaları döşemenin kenarına, binanın boyut ve şekline ve de yalıtım kalınlığına bağlı olarak 2 mt. 'ye kadar yatay veya düşey olarak yerleştirilir. Isı yalıtım tabakası döşemenin çevresinde düşey olarak üç değişik şekilde yer alabilir. Bunlar;
http://www.yalitim.com/images/spacer.gif1 - Dış duvarın iç tarafına,
http://www.yalitim.com/images/spacer.gif2 - Duvar tabakalarının arasındaki boşluğuna ve
http://www.yalitim.com/images/spacer.gif3 - Dış duvarın dış tarafınadır.
http://www.yalitim.com/images/spacer.gifhttp://www.yalitim.com/images/spacer.gif
Temellerin derinlik ve tipine bağlı olarak, ısı yalıtımı duvarlarda olduğu gibi temellerde de yapılabilir. Düşey yalıtımın dış taraftan uygulanması, binanın içindeki döşemeye uygulanmasının uygun olmadığı yerlerde faydalı olabilir. Fakat, temel derinliğinin yeterli olduğu durumlarda temel duvarlarının dış tarafına ısı yalıtımı eklenebilir. Bu uygulama özellikle yalıtım tabakasının dış duvar yalıtım tabakası ile devamlılığının sağlanması kolaylığı açısından faydalıdır. Aynı zamanda beton zemin döşemesindeki yüzey yoğuşmasına çare olarak kullanılabilir. Bu grup uygulamada oluşabilecek sorunlar;
http://www.yalitim.com/images/spacer.gif1 - Zeminin altındaki ısı yalıtım malzemesinin ısıl performansının azalması,
http://www.yalitim.com/images/spacer.gif2 - Yapım sırasındaki zararlar,
http://www.yalitim.com/images/spacer.gif3 - Temellerdeki taşıyıcı hatalar ve
http://www.yalitim.com/images/spacer.gif4 - Isı köprülerindeki yoğuşmadır.

....1 2 3 4 5 6 7 8....

YAVUZLAR İNŞAAT VE YAPI MALZEMELERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ.
Merkez : İstoç 6.Ada No:22/24 Mahmutbey-Bağcılar-İstanbul

Tel : 0212 659 56 43 (pbx)
Fax: 0212 659 56 46
Gsm : 0533 921 71 31 (pbx)

Şube : IOSB Atatürk Oto Sanayi Sitesi 3.Kisim Ünal Is Merkezi No:7-8
Basaksehir/ISTANBUL
YAVUZLAR INTERNATIONAL TRADE CO.
Irak : 60 metre Street Seyidawa Beranberi Xaniye Vezira ERBIL/Irak

Tel : (00 964 750) 749 04 04
Tel : (00 964 750) 752 04 04

Tel : (00 964 066) 264 04 04
Tel : (00 964 66) 456 15 66

Email: yavuzlar@yavuzlarinsaat.com

Ana Sayfa   |   Hakkımızda   |   Ürünler   |   Referanslar   |   İnsan Kaynakları   |   İletişim

design by marcateam