Ana Sayfa   |   Hakkımızda   |   Ürünler   |   Referanslar   |   İnsan Kaynakları   |   İletişim
 
 
 

6 - Mineral esaslı malzemeler kuru ve rutubetsiz bir ortamda 0°C’nin üzerinde, kapalı alanda depolanmalı, uygulamalar +5°C’nin altında ve +30°C’nin üzerinde yapılmamalıdır. Özellikle sıcak havalarda, doğrudan güneş ve rüzgar alan cephelerde uygulama yapılmamalıdır. Sıva dayanımını (çatlak ve darbe etkisine karşı) artırmak için, galvanizli paslanmaz çelik tel sıva filesi kullanılmalıdır. Tüm sıva sistemini taşıyacak olan bu donatı sisteminde;
Tel kalınlığı : 1,1 mm
Çelik sınıfı : DIN 17140
Tel yüzey işlemleri : Çinko miktarı 300–400g/m2
Kaplama kalınlığı : 50 µm. olmalıdır.
http://www.yalitim.com/images/spacer.gif
7 - Yüksek yapılarda veya geniş yüzeylerde genleşme derzleri oluşturulmalıdır.
http://www.yalitim.com/images/spacer.gif
8 - Çimento esaslı, püskürtülerek uygulanabilen, hava sürüklemeli sıva kullanılmalıdır.

9 - Son kat kaplama olarak çimento veya silikat esaslı boya veya kaplama malzemesi ile bitirilir.

10 - Uygulama esnasında ısı yalıtım levhalarının arasında boşluk kalmamasına, oluşacak boşlukların yalıtım levhasından kesilerek elde edilecek uygun kalınlıktaki kamalarla doldurulması gereklidir. Bu şekilde olası kılcal çatlakların ve ısı köprüsü oluşumunun önlenmesi mümkündür.

11 - Mineral esaslı sıva, boya ve/veya kaplama malzemeleri uygulandıktan sonra 2 gün boyunca nemli kalmaları sağlanmalıdır.


İÇERDEN VE ÇİFT DUVAR ARASI ISI YALITIMIhttp://www.yalitim.com/images/spacer.gif
Dış cepheye ısı yalıtımı uygulamalarının gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığı durumlarda ısı yalıtımı içten uygulanabilir. İçten uygulamalarda; ısı köprülerine karşı önlem alınmalı ve yoğuşma analizi yapılmalıdır.
http://www.yalitim.com/images/spacer.gif
                                           

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar :
1 - Duvarların içten yalıtılması, yoğuşma riskinin yüksek olduğu uygulamalardır. Kullanılan ısı yalıtım malzemesinin su buharı difüzyon direnci ve kalınlığına göre TS 825’de verilen yöntemle yoğuşma tahkiki yapılarak, buhar kesicinin sıcak tarafta kullanılıp kullanılmaması kararlaştırılır. Buhar kesicinin ek yerlerinde geçirimsizliği sağlayacak buhar kesici bantlar kullanılmalı ve tespit elemanları ile delinmemelidir.

2 - Isı yalıtım malzemesi sürekli olarak uygulanmalı, ısı köprüsü oluşturacak profil vb. tespit elemanlarından kaçınılmalıdır.

3 - Kat döşemeleri ile birleşimlerde ısı köprülerini yok edecek şekilde ısı yalıtımı uygulanmalıdır. Duvar bünyesinde bulunan kolon, kiriş hatıl vb. tüm ısı köprüleri öncelikle dış yüzeyden, zorunluluk durumunda tavan-döşeme iç yüzeyine min. 50 cm dönülerek yalıtılmalıdır. Buhar kesici tabakalar mümkünse tavan ve döşemelere döndürülmelidir.

4 - Mutfak ve banyo gibi yüksek buhar üretilen hacimli yerlerde kaynağa yakın noktada su buharının pasif bir baca veya mekanik havalandırma ile dışarı atılması sağlanmalıdır.
http://www.yalitim.com/images/spacer.gif

TOPRAKALTI  DIŞ DUVARLARDA VE TEMEL UYGULAMALARINDA YALITIM
http://www.yalitim.com/images/spacer.gifSu İle Doğrudan Temas Eden Isı Yalıtım Uygulamaları :
http://www.yalitim.com/images/spacer.gifIsı yalıtım levhaları; zemin altında kullanılan hacimlerin ısı yalıtımında ve/veya su yalıtım örtülerinin toprak dolgunun yapılması sırasında mekanik etkilere karşı koruma amaçlı olarak kullanılabilir. Toprak altı dış duvarlarda en az yoğunluğu 30 kg/m³ olan, %10 deformasyonda basma mukavemeti 300 kPa olan, iki yüzü zırhlı, kenarları binili ve difüzyonla su emmesi %3’ün altında olan Ekstrüde Polistiren Köpük (XPS) levhalar kullanılır. Toprak altı dış duvarların yüzeyi düzeltilip su yalıtımı yapıldıktan sonra, ısı yalıtım levhaları yapıştırılarak veya serbest olarak temel duvarı üzerine şaşırtmalı olarak ek yerlerinde derz oluşmayacak şekilde yerleştirilir. Isı yalıtım levhalarının su yalıtım örtülerinin üzerine uygulanmasında solvent içermeyen soğuk bitüm esaslı yapıştırıcı veya çift tarafı yapışkanlı bitümlü örtüler kullanılır. Yapıştırma işlemi geçici olarak yalıtım levhalarının tespit edilmesi işlevini görmektedir.
http://www.yalitim.com/images/spacer.gifSolvent içermeyen bitüm esaslı yapıştırıcı noktasal olarak (en az 2 kg/m² sarfiyat ile) yalıtım levhası üzerine sürülür veya levha başına en az 5 adet 100x150 mm ebatlarında hazırlanmış çift tarafı yapışkan bitümlü örtünün yapıştırılması ve dışa bakan taraftaki polietilen film katmanın kaldırılarak, su yalıtımı yapılmış duvar üzerine, ısı yalıtım levhaları şaşırtmalı olarak yerleştirilir. Isı yalıtımının yapıştırılmasından kısa bir süre sonra kademeli olarak toprak dolgu yapılır ve yalıtım levhalarının toprak basıncı ile duvara montajı sağlanır. Eğer kademeli toprak dolgu işlemi yapılmayacak ise ısı yalıtım levhalarının dış tarafına baskı duvarı örülür. Bu detayda, su yalıtım örtüsünün korunması ve delinmemesi gerekir. Bu nedenle ısı yalıtım levhalarının montajında dübel kullanılmaz.


                   


....1 2 3 4 5 6 7 8....

YAVUZLAR İNŞAAT VE YAPI MALZEMELERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ.
Merkez : İstoç 6.Ada No:22/24 Mahmutbey-Bağcılar-İstanbul

Tel : 0212 659 56 43 (pbx)
Fax: 0212 659 56 46
Gsm : 0533 921 71 31 (pbx)

Şube : IOSB Atatürk Oto Sanayi Sitesi 3.Kisim Ünal Is Merkezi No:7-8
Basaksehir/ISTANBUL
YAVUZLAR INTERNATIONAL TRADE CO.
Irak : 60 metre Street Seyidawa Beranberi Xaniye Vezira ERBIL/Irak

Tel : (00 964 750) 749 04 04
Tel : (00 964 750) 752 04 04

Tel : (00 964 066) 264 04 04
Tel : (00 964 66) 456 15 66

Email: yavuzlar@yavuzlarinsaat.com

Ana Sayfa   |   Hakkımızda   |   Ürünler   |   Referanslar   |   İnsan Kaynakları   |   İletişim

design by marcateam